- Leikkaa kovienkin kuorien läpi
- Lihanpalat kokonaisina talteen
- Tukeva ote
Hummereiden, rapujen ja katkarapujen liha on herkullista, mutta paksun kuoren ja saksien alla olevaan herkkuun on välillä hankalaa päästä käsiksi.
Rapusaksien avulla liha on helppo saada talteen. Saksien terävät terät leikkaavat helposti kovia kuoria. Tavallisista saksista poiketen rapusaksilla leikataan itseä kohti, jolloin saksiin saa kohdistettua enemmän voimaa ja niitä on helpompi hallita.
Lihanpalat säilyvät ehjinä ja ne voidaan nostaa ulos kuoresta saksen terässä olevan koukun avulla. Pienet sakset saa helposti irti rapusaksien keskellä olevan uritetun osan avulla.Ruostumattomasta teräksestä valmistetut sakset voidaan erottaa kahteen osaan, mikä helpottaa niiden puhdistamista. Rapusakset on pestävä käsin.