- 35 sydämenmuotoista karamellia
- Pestään astianpesukoneessa
- 100 % elintarvikehyväksyttyä silikonia
Karamellimuotin avulla sokeristen herkkujen valmistus onnistuu leikiten. Muotin avulla voidaan valmistaa 35 sydämenmuotoista karamellia kerralla. Ihana lahjavinkki!
Muotti on valmistettu elintarvikehyväksytystä silikonista ja se kestää lämpötiloja -50 °C ja +230 °C välillä. Muottia voidaan säilyttää pakastimessa, käyttää uunissa ja se pestään helposti astianpesukoneessa käytön jälkeen.
Marjamarmeladien resepti
2,5 dl kidesokeria (250 g)
1 dl vettä
1/2 dl glukoosisiirappia (75 g)
225 g pakastevadelmia
12 liivatelehteä
1 tl sitruunahappoa
kidesokeria karamellien koristeluun
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Keitä tomusokeri, vesi ja glukoosisiirappi kattilassa. Lämpötilan tulee olla 150 asteessa. Kuumenna sillä välin vadelmat kattilassa ja soseuta. Siivilöi sose ohuen siivilän läpi poistaaksesi siemenet.
3. Lisää sose sokeriliuokseen ja kuumenna uudelleen 125 asteeseen.
4. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää sitruunahapon kanssa kattilaan. Sekoita hyvin.
5. Kaada seos muotteihin ja anna seistä huoneenlämmössä noin kahden vuorokauden ajan.
6. Pyöritä vadelmat sokerissa.
Reseptin on kehittänyt Peter Dahlberg.
Lisää inspiraatiota löydät Peterin blogista ja Instagram-profiilista (ruotsiksi)!