- Tukee reunoja kakkua kootessa
- Sopii myös kakkujen paistamiseen
- Korkeus 8,5 cm, säädettävä halkaisija 16-30 cm
Westmarkin säädettävällä reunavuoalla teet helposti juuri haluamasi kokoisia kakkuja. Reunavuokaa voi käyttää sekä kakkujen paistamiseen että kokoamiseen sekä juustokakkujen hyydyttämiseen.
Kakkurengas on 8,5 cm korkea, ja sen halkaisijaa voidaan säätää 16 ja 30 cm välillä. Kun täytät kakkua, säädä vuokaa niin, että se sopii napakasti kakun ympärille. Näin varmistat, ettei täyte valu reunojen yli.
Vinkki! Laita kakku jähmettymään hetkeksi kylmään, ja irrota vuoka vasta sen jälkeen. Näin sivujen koristeleminen on helpompaa.
Renkaan sisäpuolella oleva asteikko helpottaa kakun leipomista ja kokoamista haluttuun kokoon. Kakkurenkaassa ei ole pohjaa, joten suosittelemme asettamaan sen leivinpaperin päälle.
Tuote on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja se on sekä uunin- että pakastuksen kestävä.
Saksalainen yritys Westmark on tunnettu laadukkaista ja käytännöllisistä keittiötarvikkeistaan, joita se on valmistanut ja kehittänyt jo 1950-luvulta asti.
Kokeile Peter Dahlbergin vadelmajäätelökakkua!
8–12 annosta
Pohja:
1 paketti Oreo-keksejä
Vadelmajäätelö:
400 g pakastemarjoja (vadelmia, mansikoita tai mustikoita)
3 luomukananmunaa
1,5 dl kidesokeria (150 g)
1 tl vaniljatahnaa
2,5 dl luomukermavaahtoa (250 g)
150 g tuorejuustoa
1. Pohja: Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne esimerkiksi kaulinta käyttäen. Säädä kakkurenkaan halkaisijaksi 20 cm ja aseta se leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kaada keksimurut renkaan sisään ja levitä ne tasaisesti pohjalle.
2. Vadelmajäätelö: Sulata marjat ja sekoita ne soseeksi. Siivilöi tarvittaessa siemenet pois.
3. Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita ne erillisiin kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vaniljatahna, vatkaa kuohkeaksi.
4. Vatkaa kerma kuohkeaksi kulhossa. Vatkaa tuorejuusto juoksevaksi erillisessä kulhossa ja kääntele kerman joukkoon.
5. Kääntele marjasose munankeltuaisseokseen. Kääntele kerma joukkoon varoen, lisää vähän kerrallaan. Lisää lopuksi kovaksi vaahdotetut valkuaiset käännellen. Seos kaadetaan keksipohjan päälle ja kakkurengas asetetaan pakastimeen. Anna seistä yön yli.
6. Ota kakkurengas pakastimesta ja lämmitä reunat kaasupolttimella. Avaa rengas ja poista se kakun ympäriltä. Koristele kakku haluamillasi marjoilla. Anna sulaa 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti ja kuvat: Peter Dahlberg
@peterbakar
www.peterbakar.se