- Leivo helposti ja nopeasti
- Ei sotkua
- Kaikenlaisille makeisille
Karamellimuotin avulla karamellien valmistaminen on helppoa. Muotin avulla voit valmistaa klassikkokaramellejä tai keksiä uusia suussasulavia makeisia haluamistasi aineksista.
Suunnittelijoina ovat toimineet makeisalan ammattilaiset. Muotin materiaalina on elintarvikehyväksytty silikoni, joka kestää sekä uunin lämpöä että pakkaslämpötilaa -50°C - +230°C. Voidaan pestä astianpesukoneessa.
Vinkki: Anna marjamarmeladien kuivua 1–2 vuorokautta ilmavassa paikassa, esimerkiksi ritilän päällä. Valikoimastamme löytyy grilliverkko, joka sopii erinomaisesti myös tähän tarkoitukseen.
Marjamarmeladien resepti
Lähteenä Frida Skattbergin ruokablogi Fridas bakblogg (alkuperäinen resepti ruotsiksi)
Marjamarmeladit, 70 kpl:
150 g pakastettuja mansikoita tai 180 g pakastettuja vadelmia
10 liivatelehteä
1,5 dl kidesokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
1,5 dl vettä
0,5 tl sitruunahappoa
Koristeluun:
Kidesokeria
Sitruunahappoa maun mukaan
Ohje:
Voitele muotit.
Sulata mansikat mikroaaltouunissa.
Sekoita mansikat tasaiseksi tehosekoittimessa ja siivilöi siemenet pois tiheän siivilän avulla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta tomusokeri, siirappi ja vesi kattilassa korkealla lämmöllä.
Anna kiehua 5–6 minuuttia. Sekoita mansikkaseos joukkoon.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan mansikkaseokseen.
Lisää lopuksi sitruunahappo ja sekoita.
Jaa taikina tasaisesti muotteihin.
Anna jäähtyä vuorokausi.
–
Kaada kidesokeri (ja sitruunahappo) lautaselle.
Pyöritä marmeladeja sokeriseoksessa ja aseta ne ritilälle.
Anna kuivua 1–2 päivää.
Säilytettävä kuivassa.